TV Óčko má nového výkonného ředitele

Bývalý šéf nových médií televizní skupiny Nova Petr Horák se v pondělí stal výkonným ředitelem skupiny Óčko. Nahradil Filipa Vážanského, který post opustil ke konci minulého roku a odešel do internetové televize Stream.cz.

Generálním ředitelem TV Óčko i nadále zůstává Štěpán Wolde, jenž má ve své kompetenci strategii a rozvoj televize. Petr Horák bude mít na starosti především technické a provozní věci.

Do TV Nova nastoupil Petr Horák v roce 2008. Stihl zde vystřídat hned několik postů. Nejprve začínal jako business development director,  Poté v roce 2012 vedl VoD služby a internetovou službu Voyo.cz a od února 2014 stál v čele diverzifikace TV Nova, kde zodpovídal za online divizi a onlinové služby. Podílel se i na spuštění serveru NovaPlus.cz a Nova Sport 2 a připravoval i stanici Nova International pro Slovensko „Petrovi děkujeme za jeho dosavadní práci a výsledky. Vedle spuštění internetového videoportálu Voyo se podílel také na distribuci stanic v České republice i okolních zemích a úspěšně vedl boj proti neoprávněnému vysílaní stanic skupiny Nova na Slovensku,“ uvedla v prosinci mluvčí TV Nova Jana Ondrejechová.

Hudební televize Óčko vysílá již od roku 2002 a je tak první hudební televizí v Česku. Do skupiny Óčko patří stanice Óčko, Óčko Star a Óčko Expres. Za jednu z nejdůležitějších strategií vývoje televize považuje především hledání formátů mezi televizí, online médii a sociálními sítěmi.

Přidat komentář